Správy zo zastupiteľstva - Brezno

Milí Brezňania,
prinášam Vám krátky prehľad toho najdôležitejšieho z uplynulého zasadnutia mestského zastupiteľstva.

Schválili sme žiadosť Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky o nájom pozemkov v lokalite Banisko v Brezne pre účel výstavby stanice záchrannej zdravotnej služby.

Vyhlásenie verejných obchodných súťaží na:
- Pozemky v priemyselnom parku Vrbová
- Dvoj dom na ulici Cintorínska
- Nebytové priestory Štúrova ulica
Podmienky súťaže, ceny, fotografie i ostatné náležitosti budú zverejnené na stránke mesta, v tlači i na inzertných portáloch.

Schválili sme uzatvorenie nájomnej zmluvy medzi Mestom Brezno a spoločnosťou BREZNO ENERGIA, s. r. o. - predmet nájmu – nebytové priestory a hnuteľný majetok, ktorý nová spoločnosť bude potrebovať na svoju činnosť v oblasti teplárenstva.

Schválili sme predaj pozemkov na ktorých vykonávajú svoju činnosť Moving company (Legia), Breznianske záhradné centrum, Skleníky Lichardova a zároveň bola schválená aj zámena pozemkov pre spoločnosť Vonsch. Všetky spoločnosti dlhodobo pôsobia v rámci Brezna a plánujú ďalší rozvoj, čo bude mať pozitívny vplyv na zamestnanosť, ponuku služieb i rozvoj mesta.

Schválili sme návrh záverečného účtu mesta Brezna za rok 2022 a vypočuli si k nemu odborné stanovisko Hlavnej kontrolórky.

Na vlastnú žiadosť sme odvolali náčelníka MsP Mgr. Júliusa Štulajtera, ktorý sa rozhodol ísť do dôchodku. Vďaka jeho ľudskému prístupu, profesionalite i aktívnemu prístupu fungovala MsP na veľmi vysokej úrovni a zodpovedne vykonávala svoju činnosť v prospech bezpečnosti a poriadku. Osobne sa mu chcem poďakovať za kvalitne odvedenú prácu v prospech nášho mesta a prajem mu veľa zdravia, šťastia a spokojnosti v osobnom živote.

Schválili sme vymenovanie nového náčelníka MsP Mgr. Ladislava Majera, ktorý bol víťazným uchádzačom výberového konania a má dlhoročné skúsenosti s prácou v policajnom zbore.

Vypočuli sme si správy hlavnej kontrolórky:
- Plán kontrolnej činnosti hlavnej kontrolórky na 2. polrok 2023
- Správa o výsledku poskytovania nenávratného finančného príspevku mesta na podporu udržania a obnovy pamiatkovej zóny mesta Brezno.
- Správa o výsledku kontroly stavu a vývoja dlhu mesta Brezna
- Správa o výsledku kontroly dodržania podmienok pre prijatie návratných zdrojov financovania - úverov z Environmentálneho fondu.

Vypočuli sme si:
- Informatívnu správa o výsledkoch hospodárenia Stredoslovenskej vodárenskej spoločnosti a.s. za rok 2022,
- Informatívnu správu o výsledkoch hospodárenia neziskovej organizácie NsP Brezno
- Informatívnu správu o činnosti Združenia obcí EKOLÓG
- Informatívnu správu o činnosti spoločnosti SEKOLÓG s.r.o. Brezno

Schválili sme realizáciu investície a prijatie úveru z Enviromentálneho fondu Slovenskej republiky na projekty:
- Regenerácia vnútrobloku Brezno - ŠLN
- Regenerácia vnútrobloku Brezno, Mazorníkovo- MPČĽ

Schválili sme podanie žiadosti o dotáciu na realizáciu projektu „Rekonštrukcia voľnočasového priestoru Lastovička“ (Vnútroblok Krčulova)