Správy zo zastupiteľstva - BBSK

Milí Brezňania a Horehronci,
prinášam Vám krátky prehľad z dnešného zasadnutia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK)

Najdôležitejšími správami pre náš okres sú:
1/ Schválenie predaju internátu na Mládežníckej ulici (pri plavárni) za 150.000€. Cieľom mesta Brezno je revitalizovať ho a poskytovať v ňom nájomné bývanie o ktoré je v našom meste veľký záujem.

2/ Schválenie kúpy časti nehnuteľnosti vysielača na Kráľovej holi. Zámerom budúcej kúpy je vytvorenie lepšej turistickej infraštruktúry v danej oblasti a zabezpečenie rekonštrukcie časti existujúcej cesty na Kráľovu hoľu tak, aby rekonštrukciou existujúcej cesty vznikla najvyššie položená cyklocesta v strednej Európe. Zároveň sa na Kráľovej holi vytvorí doposiaľ chýbajúce zázemie pre jej návštevníkov. Zámerom kúpy tzv. „Malého objektu“ je využiť priestor
okolitých pozemkov a spevnených plôch v blízkosti vysielača na turistické zázemie, pričom sa uvažuje, že „Malý objekt“ bude využívaný ako turistická útulňa.

3/ Schválenie projektu „Deinštitucionalizácia DSS Pohorelská Maša – vybudovanie ZPB pre prijímateľov/prijímateľky sociálnych služieb“ - Cieľom investície je navýšiť kapacitu pobytového zariadenia v Pohorelskej Maši a umožniť presun časti klientov z veľkokapacitného zariadenia do novovybudovaného zariadenia podporovaného bývania komunitného typu. Novovybudované zariadenie bude umiestnené v obci Šumiac, časť Červená Skala, na pozemku patriacom BBSK.

4/ Vypočuli sme si informatívnu správu o plánovanej rekonštrukcii Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici. Ak pôjde všetko podľa plánu, s výstavbou by sa malo začať v 4. kvartáli 2024. V rámci rekonštrukcie by mali byť postavené nové bloky a zrekonštruovaný objekt Psychiatrie. Nová nemocnica spolu s psychiatriou by mali mať kapacitu 830 lôžok a počas stavebných prác by mali byť poskytované služby tak ako doteraz, takže pacienti by nemali pocítiť obmedzenia v poskytovaní zdravotnej starostlivosti.