Správy za zastupiteľstva - Brezno

Milí Brezňania,
prinášam Vám prehľad toho najdôležitejšieho z dnešného mestského zastupiteľstva.


Podporujeme rodiny – schválili sme navýšenie príspevku pri narodení dieťaťa na 4OO€ a upravili podmienky pre žiadateľov, ktoré vyplynuli z praxe.

Riešime bytovú otázku - schválili sme poradovník na byty v ktorom sa aktuálne nachádza:
na 1 izbový 34 žiadateľov, na 2 izbový 98 žiadateľov, na 3 izbový 29 žiadateľov, na obytné miestnosti 21 žiadateľov. S ohľadom na veľký záujem mesto pristúpilo k výstavbe 96 bytovky a projekčne pripravuje ďalšie bytové jednotky.

Spravujeme verejný priestor - schválili sme uzatvorenie kúpnej zmluvy so spoločnosťou ISTROFINAL SPV BR, s.r.o., vďaka čomu prejde do správy mesta technická infraštruktúra v kasárňach (cesty, chodníky, osvetlenie) V čase odovzdania musia byť odstránené nedostatky a poškodenia ktoré vznikli pri investičnej výstavbe.


Rozširujeme majetok mesta – schválili sme odkúpenie starej nemocnice na Rázusovej ulici do majetku mesta. Cieľom je vytvoriť v nej zariadenie sociálnych služieb pre seniorov.

Podporujeme šport a kultúru – schválili sme dotácie určené na úhradu služieb spojených s dočasným užívaním majetku (nájomné) pre Folklórny súbor Mostár, Divadelný súbor Jána Chalupku mesta Brezno, Dychový orchester Brezno, Spevácky zbor mesta Brezna, Stolnotenisový oddiel Brezno, Športový klub plávania Brezno, ŠK FLIPPER BREZNO, Hokejový klub Brezno, ICE SKATING TEAM.

Vypočuli sme si Správy o činnosti Technických služieb, Mestskej polície, Lesov mesta Brezno, Neziskovej organizácie Brezno pre občanov, Oblastnej organizácii cestovného ruchu Región Horehronie a združenia cestovného ruchu Klaster Horehronie, Veolia Energia Brezno. Zamestnanci týchto organizácii a spoločností odvádzajú skvelú prácu za čo im úprimne ďakujem.