Cesta Lopej - Predajná

Slovami klasika: Blížiaci sa volebný rok človek pozná podľa toho, že vo vzduchu cítiť „vôňu“ asfaltu.
Aktuálne ju budú môcť cítiť obyvatelia obce Podbrezová časť Lopej a Predajná, nakoľko sa rekonštruuje úsek cesty, ktorý spája tieto dve obce a bol v zlom stave.
Klasikovi však v našom prípade nemôžem dať za pravdu, lebo cesty, ktoré má v správe BBRSC sa opravujú uplynulé roky priebežne, podľa potreby a financií. Počas doby kedy spolu s kolegami poslancami zastupujem okres Brezno v BBSK, sa na Horehroní okrem bežných opráv vykonali i tie rozsiahlejšie a to napríklad na Vagnári, Chvatimechu, Vrchdolinke, v Hronci, Podbrezovej, Hornej Lehote, Valaskej, Šumiaci, Sihle, Pohorelej, Polomke atď., o ktorých som Vás už v minulosti informoval. Tento rok sa z rozpočtu kraja zrealizujú investície do ciest Ráztoka, Vajsková - Dolná Lehota, Predajná – Lopej, Brezno Švermova ulica.
Rekonštrukcie sa vykonávajú na základe stavebno-technického stavu, ktorý každoročne hodnotia odborní zamestnanci a intenzity dopravy. Prirodzene ak vieme, že v telese cesty sú uložené siete (voda, plyn, kanál), ktorých výmena je naplánovaná, realizáciu posunieme, aby sa nová cesta nerozkopávala. Pokiaľ je to možné, snažíme sa zaviazať investora takejto akcie, aby po výmene sietí opravil cestu v celej šírke, ako tomu bolo napríklad pri investičnej akcii kanalizácia Podbrezová – Chalupkova ulica.